Wc recept carousel medium 1464004433

Epische Turkse Pizza

Het recept uit de laatste aflevering zelf uitproberen? Alstublieft: hier kun je mee aan de slag. Succes!

Pastrami van kalf: 
500 gram kalfmuis 
1 stukje foelie 
1 kruidnagel 
1/2 eetlepel mosterdzaad 
1 blaadje laurier 
1/2 eetelepel jeneverbes 
1 eetelepel mosterd 
Peper/zout 

 - Wrijf het vlees in met de mosterd en alle specerijen en laat het twee dagen marineren 
 - Bak het vlees rondom aan en gaar het met kerntemperatuurmeter op 58 graden 
 - Rook het vlees daarna drie uur in een koude rookton 

Tomatenterrine: 
10 stuks tomaat 300 ml tomatensap 
1 eetlepel Turkse marinade 
3 blaadjes gelatine 

Turkse marinade: 
1/2 eetlepel mosterdzaad 
1/2 eetlepel paprikapoeder 
1/2 eetlepel kurkuma 
40 ml rode wijn azijn 
2 tenen knoflook 
1 kleine ui 
30 gram gemberwortel 
1/2 rode peper 
100 ml olijfolie 

- Doe de olijfolie in de pan en zet alle specerijen aan 
- Blus af met de rode wijn azijn en maak draai tot een pasta in de keukenmachine 

Zoetzure komkommerballetjes: 
200 ml witte wijn 
200 ml suiker 
200 ml azijn 
Kruiden naar keuze (bijvoorbeeld: gember, venkelzaad, rode peper, limoenblad) 
1 komkommer 

- Witte wijn, suiker en azijn aan de kook brengen met de specerijen 
- Laat 10 minuten trekken 
- Komkommer balletjes (of blokjes) maken en in de zoetzure marinade marineren 

Eet smakelijk!