Leiders over later privacy carousel medium 1452083405

Privacyweken op NPO 3

Weten we eigenlijk wat we allemaal online weggeven? Wat telt zwaarder: veiligheid of vrijheid? NPO 3 duikt in de privacy!

Hoe voorkomt een inlichtingendienst een aanslag? Vanaf maandag 17 oktober staat NPO 3 twee weken lang in het teken van privacy. Suzanne Kunzeler, netmanager NPO 3: “We horen en lezen veel over privacy, maar hoe belangrijk vinden we privacy? En wat weten we eigenlijk over privacy? Ook voor onze jongere kijkers is het een thema waar ze dagelijks mee te maken hebben. In deze twee weken belichten we met programma’s als Hunted, colleges van de Universiteit van Nederland en veel documentaires de verschillende kanten van privacy.”

Jagen in Hunted
Op maandag 17 zie je Hunted van AVROTROS. Hierin moeten waarin twaalf deelnemers drie weken lang uit handen moeten blijven van professionele opsporingsexperts. 

Test je privacy-kennis
Na Hunted zendt AVROTROS om 21.30 uur De Privacytest uit. Art Rooijakkers onderzoekt of deelnemers en kijkers voldoende weten over privacy-inbreuk en computercriminaliteit. Meespelen kan op het tweede scherm. Hoe zit het met je privacy-kennis?

Les van Alexander

Van 17 tot en met 21 oktober krijg je les van niemand minder dan Alexander Klöpping in Universiteit van Nederland. De online universiteit heeft speciaal voor de NTR en NPO 3 vijf colleges gemaakt. Wie weet er meer over je: de overheid, Facebook of Google? Mr.dr Bart Schermer geeft verrassende inzichten en maakt je bewust van je digitale spoor. Prof. dr. Leo Kouwenhoven neemt de kijker mee in de wereld van de quantumcomputer en prof. dr. Vanessa Evers creëert robots die weten wat we denken en voelen. Wil je denken als een hacker? Kijk dan naar het college van prof. dr. Herbert Bos. Mr. Drs. Willemijn Aerdts legt uit hoe inlichtingendiensten precies te werk gaan.

Docu's & Mr. Robot
Van maandag 24 tot en met 28 oktober is dagelijks een documentaire over privacy te zien. Ook begint het tweede seizoen van de serie Mr. Robot.