Hotspot carousel medium 1456480168

Marokkaanse hutspot ‘’Iliass’’

Dacht jij dat je het niet in je had om een culinaire hutspot op tafel te zetten? Think again! Jasper werd 2e met zijn hutspot ‘’Iliass’’ en ja; deze kun jij ook maken. Wil jij indruk maken op vrienden & familie met een prachtig gerecht? Dan heb jij nu het recept!

Ras El Hanout jus
Ingrediënten
  • 1.5 dl witte wijn
  • 3 dl gevogeltebouillon
  • 3 blaadjes citroenblad
  • 1 eetlepel ras el hanout
  • 1 dl sinaasappelsap
Bereiding
  1. Kook de witte wijn en sinaasappelsap tot de helft (inkoken tot de helft van het vocht is overgebleven)
  2. Voeg de gevogeltebouillon en het citroenblad toe
  3. Kook het in totdat het een sausdikte heeft
  4. Voeg de ras el hanout toe en laat deze 5 minuten trekken, zonder dat het kookt
  5. Zeef de jus en controleer. Naar smaak kun je eventueel zout toevoegen

Zoet zure uitjes

Ingrediënten
  • 12 uitjes
  • 1 dl witte wijn azijn
  • 50 gram suiker
  • 1 blaadje laurier
  • 3 stks zwarte peper korrels
Bereiding
  1. Pel en blancheer de uitjes (zie hieronder de uitleg)
  2. Kook de rest van de ingrediënten op en voeg de uitjes toe
  3. Laat dit even marineren
  4. Bak het à la minute op Uitleg blancheren Kook water in een pan en wanneer dit kookt doe je er de uitjes kort in (maximaal 30 sec.) vervolgens spoel je de uitjes af met koud water.

Wortel Crème

Ingrediënten
  • 200 gram winterwortels
  • 2dl room
  • Peper en zout
  • Mespunt gele curry pasta
Bereiding
  1. Schil en snijd de wortels in kleine stukjes
  2. Kook dit met room, peper en zout
  3. Houd het deksel erop en kook gaar
  4. Stamp dit fijn of gebruik een keukenmachine
  5. Wrijf door een zeef en voeg toe

Mosterdzaad

Ingrediënten
  • 3 eetlepels mosterdzaad
  • 1 ½ dl water
  • Sap van 1 citroen
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel boter
Bereiding
  1. Verwarm het water, de boter en het citroensap met een beetje zout
  2. Voeg het mosterdzaad toe en laat dit langzaam wellen en giet dit vervolgens af

Kalfswang

Ingrediënten
  • 5 stuks kalfswang
  • 1 tak rozemarijn
  • 8 takken tijm
  • 2 tenen knoflook
  • 1 dl aceto balsamico azijn
  • 5 dl fond
  • Peper en zout
  • 2 blaadjes laurier
  • Water
Bereiding
  1. Bak de kalfswangen aan
  2. Leg deze in een ovenschaal (niet te groot)
  3. Voeg de rest van de ingrediënten toe en vul verder aan met water. Gaar het vlees op 150 graden (1 uur en 50 minuten)
  4. Zeef het vocht en bewaar dit voor de jus
  5. Verwijder het vet van het vlees
  6. Pluk het vlees verder en vul ronde stekers met het vlees

Fondant aardappels

Ingrediënten
  • 5 grote aardappelbonken
  • 1 dl fond
  • 1 teentje knoflook
  • 5 takken tijm (de blaadjes)
Bereiding
  1. Snijd van de aardappel plakken van 1,5 cm dik
  2. Steek deze rond uit met een steker
  3. Bak de aardappel aan beide kanten bruin aan
  4. Voeg de rest van de ingrediënten toe

Vierkante aardappelcroutons

Ingrediënten
  • 2 grote aardappels
Bereiding
  1. Schil de aardappel
  2. Snijd dunne plakjes aardappel
  3. Snijd de aardappel rechthoekig bij
  4. Snijd nu gelijkmatige lange banen
  5. Vervolgens snij je kleine vierkantjes
  6. Leg de aardappel in een bakje met water en een beetje zout
  7. Verwarm in een pannetje olie tot 140 graden
  8. Frituur de croutons goudbruin en zout licht na
  9. Strooi de croutons over het vlees... Et voilà! Daar heb je je Marokkaanse hutspot ‘’Iliass’’!