Akwasi.still001 carousel medium 1463751050

Hamburgers van Naresh Ramdjas

Luxe vegetarische hamburgers


Vandaag delen we een vegetarische variant van een vleesfavoriet! Kok Naresh Ramdjas heeft voor de Challenge maar liefst drie vegetarische luxe hamburgers gemaakt. We hebben:


Koningspaddestoelburger met talegio en komkommer gemarineerd in Gin Tonic

Witte aspergeburger met geroosterde bloemkool, groene asperge, zoetzuur, witte cheddar en jalapeño

Aubergineburger met mozzarella, paprikachutney en gegrilde little gem




Koningspaddestoelburger met talegio en komkommer gemarineerd in Gin Tonic

Schermafbeelding 2016-05-20 om 16.50.27

Benodigdheden:

6 Koningspaddestoelen

Knoflook

Rozemarijn

Theelepel Baharat

Kwart komkommer

Scheutje Gin

Scheutje Tonic

1 Limoen

2 Little Gem

Hamburger Broodje

Handje Havermoutvlokken

1 Ei

Bloem

Broodkruimelmix

Mayonaise

1 klein stuk talegio, naar smaak, zelf in stukken snijden

Bereiding:

Verwarm de oven op 180 graden.

Snijd 1 teentje knoflook en een klein beetje rozemarijn fijn.

Meng dit met een kleine hoeveelheid zonnebloemolie en een theelepel Baharat (specerij)

Besprenkel de koningspaddestoelen met de olie en zet ze in z’n geheel in de oven voor ongeveer 30 minuten, tot ze mooi lichtbruin en net gaar zijn in de stam.

Snijd dunne plakjes komkommer en marineer deze in een badje van Gin Tonic, met zwarte peper en zout.  Rasp de schil van 1 limoen en knijp 1 limoen uit naar smaak en voeg deze limoenzest toe aan de marinade.

Haal de paddestoelen wanneer ze net gaar zijn uit de oven en trek ze met twee vorken uit elkaar. Snijd ze in grove stukken, alsof het kip is.

Proef of het goed op smaak is, voeg anders meer baharat toe.

Wanneer het mengsel heel nat is, roer je er wat havermoutvlokken door en doe je het mengsel in een steekring.

Haal de burgers door een beetje bloem, eidooier en broodkruimelmix.

Bak de burgers met wat olie in de pan tot ze mooi bruin zijn.


Bouw de burger als volgt op:

Onderkant broodje

Mayonaise

Little gem

Burger

Talegio in dunne plakken

Komkommer

Bovenkant broodje




Witte aspergeburger met geroosterde bloemkool, groene asperge, zoetzuur, witte cheddar en jalapeño

akwasi burger still

Benodigdheden

Hamburgerbroodje

1 kleine biologische bloemkool

6 Witte asperges

6 dunne Groene asperges

Citroen

Twee sjalotjes

2 Gele tomaten

Rijstazijn

Havermoutvlokken

Ei

Broodkruimelmix

Mayonaise

2 Little gem

Cheddarkaas

Jalapeño


Bereiding:

Verwarm de oven op 200 graden.

Snijd de bloemkool in fijn roosjes en schil de witte asperges.

Besprenkel ze met olijfolie, wat citroenzest, zout en peper en doe ze in de oven. Laat ze mooi bruin roosteren in ongeveer een half uur.

Schil de groene asperge en snijd ze in kleine stukjes,

Snijd twee sjalotjes en de gele tomaten fijn en bak dit alles in een hete pan met olie.

Maak een mengsel van rijstazijn, olijfolie en zout en peper.

Snijd de bloemkool en witte asperge wanneer ze gaar zijn in mooie fijne stukken en kneed tot burgers.

Wanneer het mengsel heel nat is, roer je er wat havermoutvlokken door en doe je het mengsel in een steekring.

Haal de burgers door een beetje bloem, eidooier en broodkruimelmix.

Bak de burgers met wat olie in de pan tot ze mooi bruin zijn.


Bouw de burger als volgt op:

Onderkant broodje

Mayonaise

Little gem

Burger

Witte cheddar in dunne plakken

De gebakken groenten met zoetzuur mengsel

Dunne schijfjes jalapeño

Bovenkant broodje




Aubergineburger met mozzarella, paprikachutney en gegrilde little gem

stillhamburgermichiel

Benodigdheden

Hamburgerbroodjes

4 Aubergines

3 teentjes knoflook

Baharat

2 rode paprika’s

Koolzaadolie

1 buffel mozzerella

Per burger heb je ongeveer 4 eieren nodig voor de mayonaise en buitenste laag 

Bereiding:

Verwarm de oven op 200 graden.

Snijd de aubergines doormidden en snijd het vlees kruislings in.

Schuif kleine schijfjes knoflook in de aubergine.

Besprenkel ze met olie en zout, peper en baharat en pak de halve aubergines in in aluminiumfolie.

Doe ze ongeveer een half uur in de oven tot ze net gaar zijn.

Snijd de rode paprika’s fijn en twee uitjes.

Bak deze aan in een pan met koolzaadolie met zout en peper tot ze mooi gaan karameliseren.

Snijd de sla over de lengte in dunne plakken en bak ook deze in een andere pan mooi aan met zout.

Trek het vruchtvlees uit de aubergine en snijd in mooie stukken en kneed tot burgers. Breng op smaak met  baharat.

Wanneer het mengsel heel nat is, roer je er wat havermoutvlokken door en doe je het mengsel in een steekring.

Haal de burgers door een beetje bloem, eidooier en broodkruimelmix.

Bak de burgers met wat olie in de pan tot ze mooi bruin zijn.


Bouw de burger als volgt op:

Onderkant broodje

Mayonaise

Burger

Little gem

Mooie dikke plak mozzarella

Paprika chutney

Bovenkant broodje