Weekendcrasher still recept carousel medium 1454668180

Dumpster dive recepten

Dit kun je maken van alles wat je hebt gedumpsterdived. Als je heel andere spullen vindt, maak dan wat anders.

Soort van Ratatouille taartje
  • 1 nog redelijk verse aardapelgratin worst.
  • 1 niet hele beurse Aubergine
  • 1 gele paprika, de beurse plekken er afgesneden
  • 1 rode paprika, de beurse plekken er afgesneden
  • olie
  • 1 handje niet heel erg stinkende geraspte kaas
  • 1 bakje knoflook olijven
  • 1 soort van goede mandarijn
  • 1 niet verlept blaadje sla

Verwarm de oven voor op 200 graden.

- Snijd de aubergine doormidden en kerf ruitjes in de vleeskant van de slechtste helft. Bestrijk met olie en leg het 40 min. in de oven, totdat het vruchtvlees zacht is.

- Schraap het vruchtvlees uit de schil. Hak het vruchtvlees fijn samen met een beetje olijfolie en een teentje knoflook uit het bakje olijven. Breng op smaak met zout.

- Snijd heel dunne plakken van de andere kant, bestrooi met zout en bak in een dun laagje olie goudbruin. Laat op keukenpapier uitlekken.

- Snijd plakjes van 2 cm van de aardappelgratin en leg op bakpapier in de oven.

- Bestrooi na 10 min als ze goudbruin zijn met de kaas. En gratineer nog 10 min.

- Snijd een heel dunne plak in de breedte van de rode paprika. Snijd de rest van de paprika’s in heel kleine blokjes en bak op laag vuur in een koekenpan totdat ze zacht zijn.

- Pak een grote ronde steker. Vorm op de bodem een mooie laag aardapelgratin. Daarop de fijngehakte aubergine. Druk stevig aan. Daarop de blokjes zachte paprika. Bovenop de plakjes aubergine. Garneer met het plakje paprika en heel fijn gesneden sla.

- Voor de dressing, hak 4 groene olijven, een teentje knoflook uit het olijvenbakje en twee partjes mandarijn fijn. Mix met olie uit het bakje en breng op smaak met zout.

-  Sprenkel de dressing om het taartje heen.

Carpaccio

  • 1 pakje nog net goede rosbief
  • 1 pakje nog net goede gegrilde fricandeau
  • 1 pakje nog net goed runderrookvlees
  • 1 bakje zwarte en groene feta olijven
  • 1 stuk oude kaas
  • de middelste blaadjes van een niet als te slappe kropsla
  • goede olijfolie

- Verdeel om en om de vleeswaren op een groot bord.

- Besprenkel met olijfolie.

- Snijd de olijven in plakjes. Verdeel over het vlees en verkruimel de blokjes feta over het bord.

- Rasp de oude kaas over het hele bord.

- Maak de blaadjes sla aan met olie uit het olijvenbakje en zout en peper. Leg een hoopje in het midden van het bord.

Slavinken met salade

  • 1 nog niet bedorven slavink uit een magnetron maaltijd.
  • een paar blaadjes niet al te slappe sla.
  • 6 partjes niet al te zachte mandarijn
  • 6 zwarte olijven uit een bakje met feta olijven.
  • 1 plakje aardappelgratin

- Gratineer het plakje aardappelgratin in een voorverwarmde oven op 200C.

- Bak in een hete pan de slavink knapperig en goudbruin, zorg dat ook de binnenkant warm is.

- Snijd de zwarte olijven in ringetjes. Halveer partjes mandarijn. Mix met de sla en maak aan met olie, peper en zout.

- Leg het plakje aardappelgratin in het midden van een bord. Snijd de slavink schuin doormidden en plaats met de snijkant naar boven op de aardappelgratin.

- Leg de salade er om heen.

Aardappel met spruitjes en spek

  • 1 magnetronmaaltijd met aardappel, spruitjes en slavink.

- Pel het spek van de slavink af. Snijd het al gare gehakt in kleine stukjes. Probeer niet te veel van de jus mee krijgen.

- Laat een pan warm worden en bak de spruitjes, aardappels en de uit elkaar gehaalde slavink op hoog vuur goudbruin.

- Serveer in een bakje

Appel – citroen kruimeltaart met een snelle hangop en chocolade spetters

  • 1 halve appel – citroen kruimeltaart
  • 1 bakje nog niet heel zure Griekse yoghurt
  • 1 niet al te slappe mandarijn
  • 1 pak nog niet heel zure chocoladevla

- Leg een paar scheppen yoghurt op een schone theedoek. Knijp voorzichtig vocht uit de yoghurt.

- Snijd puntjes van de taart.

- Pak een grote plank en gooi met een lepel de chocolade vla op de plank, zodat je mooie spetters krijgt.

- Schik de taartpunten op de plank. Leg naast elk taartpuntje een bolletje (of een quenelle als het je lukt. Google maar wat een quenelle is). Schaaf voorzichtig mandarijnenschil over de plank.

Chocolademousse met olijfolie en zeezout

  • 1 bakje nog een beetje frisse chocolademousse
  • goede olijfolie
  • zeezout

- Leg een bolletje mousse op een bordje. Druppel er olijfolie overheen. Besprenkel met een beetje zeezout. Voilà!

NPO 3 FOOD
Nog meer honger? Kijk op npo3.nl/FOOD FOOD logo zwart klein