Victoria koblenko en josje huisman in ethiopi  carousel medium 1452875334

De Gevaarlijkste Wegen Van De Wereld

Twee handjes aan het stuur en gas op de plank! BNN laat je meerijden over de gevaarlijkste wegen. Kortom, gordeltje om!

Picture this: Victoria Koblenko en Josje Huisman, samen in één auto. Neem vervolgens de engste weg die je ooit hebt gereden. Combineer die twee dingen en je hebt de eerste aflevering van het programma De Gevaarlijkste Wegen Van De Wereld. Wonderlijke combinaties als het gaat om personen rijden over 's werelds meest onbegaanbare wegen.

Aflevering 1: Ethiopië
Actrice en presentatrice Victoria Koblenko en K3-ster Josje Huisman berijden samen de prachtige maar onvoorspelbare wegen van Ethiopië. Een van de meest ongerepte en bergachtige landen van Afrika. De dames hebben elkaar niet eerder ontmoet, maar zullen wel een week lang samen de meest uitdagende wegen van het continent berijden. Hun reis leidt ze van de huidige hoofdstad Addis Abeba naar de oude hoofdstad in het Noorden: Aksum, de meest heilige plek van het diep religieuze Ethiopië. De 1400 kilometer die ze afleggen vergt veel van hun rijkunsten, maar ook van elkaars geduld.

Shotgun en chaffeur
Met Ruud de Wild door Madagaskar of met Marc-Marie door Georgië. Naast een mooie rit is het ook een behoorlijke zit. Wie mag sturen, wie mag bijrijden. De onderstaande koppels zie je de komende weken cruisen over 's werelds gevaarlijkste wegen, maar zijn nu al op NPO Plus beschikbaar:

- Victoria Koblenko en Josje Huisman (Ethiopië)
- Ruud de Wild en Sofie van den Enk (Madagaskar)
- Bram Moszkowicz en Wibi Soerjadi (Vietnam)
- Arjan Ederveen en Lenette van Dongen (Bolivia)
- Marc-Marie Huijbregts en Isa Hoes (Georgië)
- De Jeugd van Tegenwoordig (Peru)
- Kees Tol en Joris Linssen (Mongolië)
- Bridget Maasland en Rob Kamphues (Siberië)


De Gevaarlijkste Wegen Van De Wereld, elke zondag, 20.20 uur, NPO 3