Rem Koolhaas (AVRO)

Fragment uit AVRO Kunstuur van 20-07-2014

Rem Koolhaas is sinds het vroegste begin van zijn carrière intensief bezig geweest met conceptueel nadenken over zowel architectuur als sociale omstandigheden. Koolhaas heeft een achtergrond in journalistiek en scenarioschrijven. Zijn nieuwsgierigheid, onderzoek en drang tot analyseren zijn basiselementen van zijn eigen werkproces en dat van het Office for Metropolitan Architecture, kortweg OMA. De iconische gebouwen en de kernprincipes van het bureau, met Rem Koolhaas aan het roer, kunnen op wereldwijde aandacht rekenen.

Studio Wieki Somers (AVRO)

Fragment uit AVRO Kunstuur van 20-07-2014

In de handen van ontwerpster Wieki Somers en haar partner Dylan van den Berg worden alledaagse voorwerpen prikkels voor een meer poëtische kijk op het dagelijks leven. Ze onderzoeken de verborgen eigenschappen van voorwerpen die herinneringen kunnen oproepen en de verbeelding kunnen prikkelen. Studio Wieki Somers heeft verschillende prestigieuze prijzen gewonnen. Er is werk van hen opgenomen in de collecties van het Museum of Modern Art in New York, het Centre Pompidou in Parijs en het Victoria & Albert Museum in Londen.

Dutch Profiles - Studio Job (AVRO)

Fragment uit AVRO Kunstuur van 13-07-2014

Het ontwerpersduo Job Smeets en Nynke Tynagel werkt samen onder de naam Studio Job. Al meer dan tien jaar verbazen zij een internationaal publiek met de meest extravagante ontwerpen.

Dutch Profiles - Iris van Herpen (AVRO)

Fragment uit AVRO Kunstuur van 13-07-2014

In haar korte carrière als modeontwerpster heeft Iris van Herpen al heel wat prijzen gewonnen. Haar collecties worden enthousiast onthaald door de internationale modepers.

Museumgasten - Karin Bloemen & Spike (AVRO)

Fragment uit AVRO Kunstuur van 13-07-2014

Zangeres Karin Bloemen en muzikant Spike bezoeken in het Noordbrabants museum de tentoonstelling Francis Bacon – Het Grafische Werk. De tentoonstelling toont relatief onbekend werk van de kunstenaar.

Hollandse Meesters - Marc Mulders (AVRO)

Fragment uit AVRO Kunstuur van 13-07-2014

Kunstschilder, aquarellist, fotograaf en glazenier Marc Mulders werd vooral bekend om zijn olieverfschilderijen. Zijn fascinatie is ‘de loop van de natuur’ en dat zie je terug in zijn werken.

Dutch Profiles - Powerhouse Company (AVRO)

Fragment uit AVRO Kunstuur van 06-07-2014

In 2004 richtten de architecten Nanne de Ru en Charles Bessard Powerhouse Company op. Net als de 20ste-eeuwse modernisten geloven zij dat architecten over een brede deskundigheid moeten beschikken: van luxueuze villa’s tot goedkope woningen, van openbare gebouwen tot interieurontwerp en meubels. Voor hun eerste opdracht, een privévilla, wonnen ze de AM NAi Prijs voor het beste gebouw gerealiseerd door een architect jonger dan 40 jaar.

4 Art - Wim T. Schippers (AVRO)

Fragment uit AVRO Kunstuur van 06-07-2014

Allround kunstenaar Wim T. Schippers vertelt in 4 Art over zijn levensfilosofie, dat het leven nergens op slaat. Valentijn Byvanck blikt met hem terug op zijn oeuvre.