Alles
De Joodse tradtitie bestaat al ruim 2000 jaar en gaat grotendeels door de maag. Hier zijn talrijke Joodse spijswetten aan verbonden zodat dit proces koosjer is. Sommige wetten hebben anno 2012 nog steeds niet aan kracht en zeggenschap ingeboet, maar een gedeelte van de koosjere praktijk lijkt hopeloos ouderwets. Wat komen wij allemaal te weten van ons eigen voedsel door er met een koosjere bril naar te kijken? En welke facetten van de Joodse eettraditie moeten op de schop? Jigal Krant neemt de kijker mee op ontdekkingstocht door de Joodse keuken. Hoe zinnig zijn de gastronomische beperkingen nog die koosjere Joden zichzelf opleggen? En wat begrijpen ze zelf eigenlijk nog van de wirwar aan regeltjes en gebruiken? Gewapend met zijn gezonde dosis sceptis en spitsvondigheid confronteert Jigal rabbijnen, voedselproducenten en consumenten met de zin en de onzin van koosjer eten!nl
Een soort Consumentenbond met een koosjere tik. Jigal Krant duikt de wondere wereld van de joodse traditie in.nl