Alles
nl
Tweede deel van een tweedelige serie documentaires over de productie en consumptie van fastfood, zoals hamburgers, patat en snacks. Centraal staan de fastfoodketen McDonald's in de Verenigde Staten en Nederland en haar Hamburgercollege in Rotterdam, de werkwijze in een McDonald's restaurant, snackbar Joepie in een Amsterdamse volkswijk, de productie van snacks, de Febo-keten van snackbars, verslaving aan patat en de kwaliteit en de prijs van fastfood. Aan het woord komen bezoekers en (oud-)medewerkers van fastfoodvestigingen, Paul van Wageningen, docent aan het Hamburgercollege, N. Cohen, wetenschappelijk medewerker economie aan de Universiteit van Amsterdam, A.S.E. van der Veen voedingsdeskundige van Konsumenten Kontakt, J.I. de Borst, directeur van Febo, J.R.H. de Borst, productieleider van Febo, J. Sybesma, directeur van McDonald's Nederland en M. Meeuwig, kok van het Amstel Hotel in Amsterdam. Geïllustreerd met geluidsfragmenten uit een programma over de viering van de verkoop van de 50 miljardste hamburger, uit reclames voor fastfood en uit een KRO-radioprogramma over McDonald's. Samengesteld door Paul van der Gaag, Cees Grimbergen en Ger Jochems. Gepresenteerd door Wim Noordhoek. 'Het Spoor' is een documentaireprogramma waarin programmamakers onderzoek doen naar bepaalde onderwerpen, onder andere aan de hand van oral history.nl