Npo header smeris carousel missed 1469708143

Speciaal voor jou: het volledige eerste seizoen van de misdaadserie Smeris.

In deze serie moet de doorgewinterde rechercheur Van de Kamp (Jeroen van Koningsbrugge) tegen zijn zin in een duo vormen met academische zij-instromer Niessen (Dennis van de Ven). Hun eerste zaak loopt compleet uit de hand door de onbesuisde acties van Niessen. 

In een poging een doorbraak te forceren, zorgen de twee onverwacht voor een bende-oorlog waar ze zelf middenin zitten. De mannen moeten alles op alles zetten om de chaos te herstellen. 


Aflevering 1: Losse handjes


Rechercheur Zware Criminaliteit Theo Kamp wordt na een knokpartij met een topcrimineel tijdelijk gedegradeerd naar het Hennep-rooiteam van Willem Niessen. De twee tegenpolen kunnen niet vermoeden dat dit het begin is van de zaak van hun leven.


Aflevering 2: Natte drone


Na 's nachts te zijn beschoten, mogen Theo en Willem zelf geen onderzoek naar de schutter doen. Zij moeten weer plantjes rooien. Willem is opgelucht. Maar Theo is niet van plan de jacht over te laten aan zijn ex-collega's van Zware Criminaliteit.


Aflevering 3: Goochelen


Getuige Hans wordt dood gevonden bij het ziekenhuis, terwijl zijn vrouw Donna binnen ligt te bevallen van hun dochter. Kunnen Theo en Willem de kersverse weduwe wel genoeg bescherming geven, nu ze haar leven niet meer zeker is?


Aflevering 4: Boobie


Theo en Willem vermoeden een mol onder hun collega's. Al snel verdenken ze Officier van Justitie Jozias Blok. Maar wat beginnen twee rechercheurs van het hennepteam, tegen een topofficier van Justitie?


Aflevering 5: Oktoberfest


Willem wordt door Blok ingezet om Theo te ontmaskeren, terwijl Theo een schokkende ontdekking doet over Maartje. Kunnen Theo en Willem elkaar weer vinden, voordat de criminelen hun slag slaan?


Aflevering 6: Don't Bogart that Joint


Theo en Willem zijn de helden van het corps en worden gepromoveerd naar Zware Criminaliteit. Ze horen nu bij de grote jongens. Maar wat moeten ze met Maartje?


Aflevering 7: Pannenkoek


Na het schietincident is Willem er op gebrand te bewijzen dat hij correct gehandeld heeft. Hij neemt de leiding in het onderzoek en Theo kan hem nauwelijks in bedwang houden. Intussen gaat ook het onderzoek naar de tweede mol verder.


Aflevering 8: Glow in the Dark


Door de ontvoering van Tessa, zijn Theo en Willem gedwongen samen te werken met Mick Faassen. Maar is Mick wel te vertrouwen?


Aflevering 9: Glad Ijs


Om Tessa vrij te kopen hebben Theo en Willem het drugsgeld van Leon Duinkerk nodig. Om hem te pakken te krijgen zetten ze zijn ex Maartje in als lokaas. Ondertussen zet OvJ Blok het hele korps in om Theo te vangen.


Aflevering 10: Cowboys


Willem is bereid om 35 miljoen drugsgeld aan bemiddelaar Freddy van Nuenen te betalen om Tessa vrij te krijgen. Maar Theo is niet van plan om Freddy er mee weg te laten komen.


Bekijk het tweede seizoen van Smeris 
Wil je op de hoogte blijven van het laatste serienieuws? Ga naar npo.nl/series