Alles
Dagelijks programma over het nieuws en de actuele ontwikkelingen in de wereld van de wetenschap.nl
Het is zomer, eindelijk. En dat zullen we weten ook. Werken is bijna onmogelijk en we zoeken het liefst onze toevlucht op de stranden, in zwembaden en op terrasjes. Als het kan met een beetje schaduw. Daar drinken we dan graag een biertje, maar dat is volgens het hitteplan van het RIVM niet zo verstandig.Toch hebben wij het vandaag in De Kennis van Nu over bier. Welke momenten in het brouwproces zijn cruciaal voor het maken van goed bier? Waarom kunnen we nu zelfs bierbrouwkits kopen bij de Hema? En waarom mogen we eigenlijk geen bier drinken als het zo warm is?Te gast zijn Guy Derdelinkx, hoogleraar levensmiddelen- en microbiële technologie aan de Katholieke Universiteit Leuven, Patrick Hendrikse, eigenaar van Brouwerij 't IJ en Jim Jansen, Hoofdredacteur van New Scientist, het blad dat morgen ook een bierfestival organiseert waar al deze heren ook aanwezig zullen zijn. Ook bellen we nog even met Daan van der Gouwe, onderzoeker bij het Trimbos Insituut om te horen waarom we met dit weer beter geen bier kunnen drinken.nl