Vanaf woensdag 19 maart komt de EO met een nieuw seizoen van 'Melk en Honing'. In het programma zoeken presentatoren Anne-Mar Zwart en Herman Wegter naar de leuke en bijzondere manieren om op een duurzame manier te leven.



Verrassende tips

Met behulp van uiteenlopende gasten laten zij in deze elfdelige voorjaarsserie al het goede zien dat de Nederlandse natuur ons te bieden heeft. Elke aflevering bevat nuttige weetjes en verrassende tips die kijkers in hun eigen omgeving en leven kunnen toepassen.



Seizoensrecepten
Ook in dit seizoen laten meesterkok Angélique Schmeinck en culinair historicus Lizet de Kruijf zien hoe een biologisch seizoensrecept wordt bereidt. In de eerste aflevering kookt Schmeinck een heerlijk vegetarisch gerecht met verse wilde spinazie, appelstroop en een Hollandse geitenschimmelkaas met een speciaal verhaal.

Lente
Het is lente en dat betekent dat je overal lammetjes in de wei ziet staan. Ook bij schaapherder Huug zijn de eerste lammetjes van dit voorjaar al geboren. Maar waarom gebeurt dat eigenlijk altijd in deze tijd van het jaar? Anne-Mar gaat in de eerste aflevering op kraamvisite in de schaapskooi, waar ze in de ‘kleuterschool’ meteen aan het werk wordt gezet.

Melk & Honing, vanaf woensdag 19 maart om 19.20 uur bij de EO op Nederland 2.

Meer programma's over natuur, milieu en duurzaamheid:

Vroege Vogels: Alles over natuur & milieu
Blauwdruk Nederland: Duurzaamheid
Interactie tussen mens en natuur
Duurzaamheid op de Wadden
De strijd om het zaad
Begint een beter milieu bij onszelf?
Milieuvriendelijke koeien
Biologische sector groeit als kool
DoeMaarDuurZaam: Biologisch vlees
We hebben de aarde in bruikleen
Biologische landbouw: Hoe het begon
Geloof & duurzaamheid
Een beter leven voor dieren