De Keuringsdienst van Waarde begint een nieuw seizoen met een sterk verhaal. Een verhaal waar een luchtje aan zit.


Een stukje chocolade, een broodje dönner en biefstuk. Ze smaken nooit meer hetzelfde na het kijken van Keuringsdienst van Waarde. Hoe simpele vragen over eten elke keer weer de meest opzienbarende antwoorden opleveren.

Bevergeil
Een bever heeft een bijzondere klier achter zijn bips. Een klier met een sterke geur. Jamie Oliver, die weet er meer van. In een Amerikaanse talkshow vertelde hij dat deze klier inde voedingsindustriegebruikt wordt als smaakstof. Bevergeil heet het en het zit in vanille-ijs.

Speuren en zeuren
Een vreemd woord, bevergeil. De Keuringsdienst van Waarde heeft het nooit op een verpakking gezien. Maar toch, na een half jaar speuren en zeuren, komt de Keuringsdienst tot een bijzondere ontdekking. Jamie Oliver is geen kletskous. Bevergeil is dichterbij dan je denkt.

Keuringsdienst van Waarde, vanaf donderdag 14 maart, 20.25 uur, Nederland 3